Billån

Å kjøpe bil er en investering som de fleste av oss må gjøre før eller siden – i hvert fall hvis vi har tatt førerkortet. Et bilkjøp er dessverre en investering som ikke kaster spesielt mye av seg, og det er unektelig slik at verdifallet er stort.

Når man skal shoppe bil er det derfor viktig at man gjør de riktige valgene og det å kjøpe en splitter ny bil er det dårligste økonomiske valget man gjør, selv om det i og for seg kan være fristende nok å få et helt nytt glis.

En tre år gammel bil vil være det mest gunstige kjøpet ettersom du da får et kjøretøy som både er forholdsvis nytt og som er ferdig med det mest betydelige verditapet. Du unngår derfor det første store verdifallet som kommer de 2-3 første årene og som unektelig føles som å kaste pengene rett ut av vinduet. Et billån kan gjennomføres både med et sikret og et usikret lån, og spesielt når det gjelder de små billånene er de usikrede lånene veldig populære. Hvorfor det er slik vites ikke men det kan ha noe å gjøre med at de usikrede lånene er raske å få innvilget samt at man ikke trenger å dokumentere pant og sende inn en masse ekstra dokumentasjon.

Du anbefales å lese denne artikkelen hvis du kunne tenke deg et billån som er usikret.

Et usikret lån vil altså innebære at banken ikke krever sikkerhet i en verdigjenstand, altså for eksempel bilen du kjøper, og faktisk er det slik at du ikke trenger å opplyse banken i det hele tatt om hva lånet du tar opp skal brukes til. Ettersom det er fritatt for sikkerhet har banken heller ingen krav på å vite hva pengene skal brukes til, og dette er det veldig mange lånekunder som liker. Vær oppmerksom på at slike lån er mer kostbare på grunn av den manglende sikkerheten.