Bytte bil hvert tredje år? Prøv leasing!

Er du en av dem som liker å bytte ut bil ofte? Hvis det er slik at du eier bilene dine så kort som rundt 3 år kan det faktisk lønne seg for deg å lease bil.

Leasing av bil er noe som blir mer og mer populært for flere her i Norge, og det er ingen tvil om at det er fordeler knyttet til denne formen for bilfinansiering. Det dreier seg enkelt og greit å leie en bil over et bestemt tidsrom og i dette tidsrommet har man bruksrett på bilen. Selskapet du har leaset bilen hos eier fremdeles bilen, og får den tilbake når leieperioden er over. Man kan kanskje si at dette er en mellomting mellom å kjøpe en bil på vanlig måte gjennom finansiering ved lån, og det å leie en bil.

Når det gjelder kostnadene ved å lease så vil den være avhengig av flere faktorer, og deriblant så vil typen bil og følgelig nybilprisen på denne spille en rolle. Også startbeløpet som må betales og rentene på lånet vil være med på å bestemme hva de månedelige kostnadene blir. Du må også betale et etableringsgebyr for å få i stand en avtale som dette.

Jo høyere startbeløp du betaler jo lavere vil normalt de månedelige kostnadene bli. Elementer som antatt verdifall og den avtalte kjørelengden vil også ha innvirkning på månedsprisen.

Leasing kan altså lønne seg, men det gjelder først og fremst de som bytter bil ofte. Fordelen med å lease er naturligvis at du til enhver tid har en moderne, trygg og god bil tilgjengelig som vil gjøre kjøringen både komfortabel og langt tryggere.

Ulempen er selvsagt at du ikke har en bil som du kan selge etter at leasingavtalen er over, men det man kan anbefale er rett og slett å se hvilken avtale du kan gjøre gjennom en bilforhandler og gjennom en forhandler som leaser biler – og deretter sammenligne.