Forberedt til ferien

Hvordan skal du feriere i år? Skal du ta den tradisjonelle sydenturen, eller har du tenkt å gjøre som tusenvis av andre nordmenn og suse avgårde i campingvogn eller bobil? Hvis du skal ut på landeveien med bilen er det imidlertid viktig at du har tatt dine forholdsregler og forberedt deg så godt som mulig. Det vi her snakker om er selvfølgelig at bilen din har blitt behørig kontrollert før du legger avgårde på en lang biltur med familien din. Dette er det ikke alle som gjør og dette kan vise seg å være en stor tabbe. Pengene man sparer på dette kan fort bli mange ganger så dyrt, og derfor anbefaler vi i det minste at du tar bilen inn på en kontroll – gjerne hos NAF.

Om du ikke har råd til en slik sjekk så har du mange andre løsninger du kan benytte deg av, deriblant et lite forbrukslån – dette vil du være i stand til å betale raskt tilbake og kostnaden er verdt den økte tryggheten og sikkerheten du måtte få i retur. På NAFs sider kan du nå gå direkte inn og bestille en egen sommertest.

Ja, du leste rett: NAF kjenner naturligvis til alle overraskelser som kan dukke opp langs veiene om sommeren og de har derfor laget en egen sommertest som du kan bestille. De vil da ta inn bilen din og foreta en grundig undersøkelse av bilen din slik at du unngår ubehagelige overraskelser.

Tenk deg scenarioet: du har bilen full av bagasje, men du står med havarert bil på veiskulderen – dette er selve sommermarerittet og dette er noe du virkelig ønsker å unngå!

Testen til NAF inneholder over 60 kontrollpunkter, og det er disse som anbefales sjekket før langturen i sommerferien starter. I sentrum står driftssikkerhet, sikkerhet og miljø, og ved å gjennomføre denne testen unngår du/reduserer du faren for uforutsette problemer med bilen.

Følgende elementer gjennomgås (Hentet direkte fra NAFs sider):

Testen omfatter vurdering av bl.a.:

Motor
Drivverk
Bremser
Dekk
Hjuloppheng
Styring
Lys og reflekser
Kjølevifte
Batteri
Avgassystem
Bilbelter
m.m.
Du får dokumentasjon på hva som er kontrollert og en gjennomgang av testresultatene.